6 de nov. 2012

Visita al taller-estudi de l'escultor Xavier Corberó // Visita al taller-estudio del escultor Xavier Corberó


Dissabte 27 d’octubre un grup de gestors, col·laboradors, familiars i amics van realitzar una visita al taller-estudi de l’escultor Xavier Corberó, a Esplugues de Llobregat. Vam tenir l’oportunitat de conèixer l’escultor i de compartir amb ell la seva obra tot visitant el seu lloc de treball. En acabar la visita el grup va fer un dinar al restaurant La Masia d’Esplugues. 

 L’escultor Xavier Corberó (Barcelona, 1935) va estudiar a l'Escola Massana i a la Central School of Arts and Crafts de Londres. Des de la seva participació en la Biennal Hispanoamericana del 1955, ha exposat arreu del món: Lausana, Munic, Pittsburg, Nova York, Japó, entre d’altres. Com a premis més destacats ha rebut: Manolo Hugué (1960), Ramon Rogent (1961) i medalla d'or de l'estat de Baviera (1963). El 1972 va crear un centre de tallers per a artistes i artesans a Esplugues de Llobregat. Trobem obres seves al Metropolitan Museum de Nova York, al Stedelijk Museum d'Amsterdam, al Victoria and Albert Museum de Londres, etc. Ha treballat amb metalls com el bronze i l’acer inoxidable, i també amb marbre i pedra. A Barcelona tenim un bon nombre d’escultures seves: A Josep Tarradellas. Pedra sobre pedra (1998), a l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer de París; Homenatge a la Mediterrània (1983), a la plaça de Sóller; L’Ou com balla. Homenatge als artistes del Poble Sec (1987), a la plaça del Setge de 1714; El Viatger (1992), davant del Palau de Congressos de la Diagonal; Columnes de terme (1988), a la plaça John F. Kennedy; A Nicolau Maria Rubió i Tudurí (1983), a la plaça de Gaudí, entre moltes altres.

 

El sábado 27 de octubre un grupo de gestores, colaboradores, familiares y amigos realizaron una visita al taller-estudio del escultor Xavier Corberó, en Esplugues de Llobregat. Tuvimos la oportunidad de conocer el escultor y de compartir con él su obra visitando su lugar de trabajo. Al finalizar la visita el grupo hizo una comida en el restaurante La Masia de Esplugues.

El escultor Xavier Corberó (Barcelona, ​​1935) estudió en la Escuela Massana y en la Central School of Arts and Crafts de Londres. Desde su participación en la Bienal Hispanoamericana de 1955, expuso en todo el mundo: Lausana, Munich, Pittsburg, Nueva York, Japón, entre otros. Como premios más destacados ha recibido: Manolo Hugué (1960), Ramon Rogent (1961) y medalla de oro del estado de Baviera (1963). En 1972 creó un centro de talleres para artistas y artesanos en Esplugues de Llobregat. Encontramos obras suyas el Metropolitan Museum de Nueva York, el Stedelijk Museum de Amsterdam, el Victoria and Albert Museum de Londres, etc. Ha trabajado con metales como el bronce y el acero inoxidable, y también con mármol y piedra. En Barcelona tenemos un buen número de esculturas suyas: A Josep Tarradellas. Piedra sobre piedra (1998), en la avenida de Josep Tarradellas con la calle de París; Homenaje en el Mediterráneo (1983), en la plaza de Sóller; El Ou com balla. Homenaje a los artistas del Poble Sec (1987), en la plaza del Sitio de 1714; El Viajero (1992), frente al Palacio de Congresos de la Diagonal; Columnas de término (1988), en la plaza John F. Kennedy; En Nicolau Maria Rubió i Tudurí (1983), en la plaza de Gaudí, entre muchas otras.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada