12 de jul. 2012

Sisena edició de La Nit del Gestor

Coincidint amb Les Nits d’Estiu a CaixaForum Barcelona, els gestors, col·laboradors, familiars i amics van celebrar l'11 de juliol la sisena edició de La Nit del Gestor, activitat de lleure que vol ser un moment de retrobament amb els companys.

Gràcies al conveni signat amb CaixaForum, els nombrosos assistents van poder gaudir d’una visita comentada, exclusiva i gratuïta a l’exposició Torres i gratacels. De Babel a Dubai (a les 20 h), i d’entrada gratuïta al cabaret literari Tots aquests dois (a les 21 h).

L’exposició Torres i gratacels. De Babel a Dubai ofereix un recorregut per la història de la construcció de torres i gratacels, partint del mite de la torre de Babel, una construcció que desafiava les lleis naturals i el poder diví i que fou una font d’inspiració per a pintors europeus des del segle XIII al XIX, fins als gratacels projectats al segle XXI.

Du Zhenjun, Winds, 2010. Fotomuntatge
Des de la creació del mite de la torre de Babel fins a l’aparició dels primers gratacels l’any 1850 als Estats Units, el model s’ha reproduït regularment en el món entre els segles XX i XXI. Les torres reflecteixen un dels aspectes més importants de la modernitat i constitueixen referències indispensables en termes de planificació urbana. El gratacel és una de les icones de la modernitat. La imatge del gratacel ha passat a esdevenir una resposta interessant a la manca d’espai, no només a les grans ciutats d’occident, sinó arreu del món. L’adopció de les noves i més sofisticades tecnologies obre un camp per a la seva renovació i la resposta a nous problemes i a sensibilitats complexes. Altura, tecnologia, sostenibilitat, creativitat i caràcter emblemàtic, conciliació de la funcionalitat i impacte estètic són qüestions cabdals i plenes d’actualitat.

Aquesta exposició ambiciona explorar, a través de pintures, gravats, dibuixos, maquetes, fotografies i films, la diversitat d’arquitectures que a través del temps han demostrat una recerca de l’inaccessible, per la seva desmesura i pel seu desig de vèncer qualsevol límit material.

A les 21 h… el grup va poder assistir a la representació de Tots aquests dois, a l’Auditori de CaixaForum, un espectacle de Pep Tosar sobre Guillem d’Efak. El cabaret literari que es va proposar és un espectacle biogràfic que fa servir la música en directe, la poesia, i l'audiovisual en clau de documental ficcionat. Viatge des de l’exterior cap a l’interior de Guillem d’Efak, dotat d’una intel·ligència humanista fora de mida, que va viure en permanent acte de rebel·lia.


Un any més, la Nit Del Gestor va permetre als assistents retrobar-se amb els seus companys i gaudir d’una jornada de distensió després de l’intensa campanya de renda.

Més informació: www.laCaixa.es/ObraSocial

2 comentarios :

No vaig poder assistir, però m'han dit que va ser molt interessant.

Publica un comentari a l'entrada