10 de jul. 2012

Tarda d'art a Sitges!

El Departament de Cultura del Col·legi de Gestors va oferir el 5 de juliol passat, a les 19 h, una visita guiada i exclusiva a la col·lecció d’art contemporani de la Fundació Stämpfli (plaça de l’Ajuntament, s/n, de Sitges), on es va tenir l’oportunitat de veure obres de l’artista islandès Erró en l’exposició L’ull planetari. En tot moment els assistents van ser acompanyats pel matrimoni Anna Maria i Pere Stämpfli, que van venir expressament des de París per rebre el grup.

 La Fundació Stämpfli es va inaugurar l’any 2011. El centre està ubicat al cor de Sitges i ocupa dos edificis connectats: l’antic Mercat del Peix i part de l’edifici de Can Mec. La Fundació va néixer el 2006, impulsada pel matrimoni Stämpfli, que des del 1971 manté una vinculació intensa i viva amb Sitges. Amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Generalitat, la Fundació reuneix actualment més de 80 obres cedides gratuïtament a la Fundació per artistes com ara: François Arnal, Eduardo Arroyo, Tom Carr, Philippe Cazal, Miguel Chevalier, Robert Combas, Guy de Rougemont, Jean- Michel Sanejouand, Jan Voss, Michael Warren i Joel-Peter Witkin, entre altres.

L’obra d’Erró (Olafsvik, Islàndia, 1932) es pot veure per primera vegada a Catalunya, gràcies a l’exposició inaugurada a la Fundació Stämpfli, L’ull planetari, configurada per una trentena de pintures i collages del cosmopolita i reconegut creador. Es tracta d’obres que reflecteixen algunes de les característiques del seu treball, centrat en la manipulació de milers d’imatges procedents dels mass media, del còmic o de la història de l’art, amb les quals l’artista ironitza sobre les contradiccions del món contemporani.

En acabar la visita el col·lectiu es va aturar a la cruïlla entre l’avinguda Sofia i el carrer dels Capellans per veure l’escultura d’Antoni Roselló (33 metres de ferro corten), una proposta diferent a les intervencions escultòriques que s’implanten a les rotondes, atesa la seva visualització i la no ocupació del centre de la intersecció.

Tot seguit el grup es va dirigir fins al Port d’Aiguadolç, concretament a l’hotel Estela Barcelona (avinguda del Port d’Aiguadolç, 8), on després d’un còctel, es va tenir l’oportunitat de visitar obres d’artistes com són Grau Garriga, Josep Maria Subirachs, Josep Puigmartí, Antoni Xaus, Quim Hereu, Paco Durán, Xesco Mercè, Juan Iriarte o Marc Villalonga; a més d’algunes de les habitacions intervingudes per artistes. 
Els assistents es van quedar a sopar al restaurant de l’hotel.

Més informació:

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada